Évadnyitó bemutatónk szeptember 29-én lesz: a Nyitnikék című madárkavalkád különleges bábokkal és sok zenével, Boldizsár Ildikó A Kormos varjú, a Holló és a Csóka meséje című meséje alapján készül.

A madarak népes és sokszínű családjában folyamatosan viták és viszályok ütik fel a fejüket. Az énekesmadarak azon kapnak hajba, hogy kinek a hangja szebb, a ragadozó madarak azon, hogy a nap mely szaka alkalmasabb a vadászatra, és abban sem tudnak megállapodni, hogy mi a fontosabb: az, hogy nagy legyen a madártojás, vagy inkább az, hogy sok legyen belőle. Nincs könnyű dolga a Kőszáli Sasnak, a madarak királyának, mert hogy a szárnyasok sereglete minden kérdésre tőle várja a választ. Márpedig nap, mint nap viszályok között élni nem jó: vajon mit kell tennie a királynak ahhoz, hogy elhozza a békét a madarak sokszínű családja számára?

A meséket Nagy Orsolya írta bábszínpadra, a díszletet, jelmezt és a bábokat Rumi László és Bérczi Katalin tervezték, a zenét Csernák Samu szerezte. Az előadást Rumi László rendezte, akik játsszák: Bábinszki Ágnes, Herein János, Sóvári Csaba Olivér, Szabados Böbe, Szilner Olivér.

Előadás-időpontok és jegyvásárlás ide kattintva