Minden családban vannak karácsonyi tradíciók: ételek, szokások vagy akár zenék, amelyek személyessé, bensőségessé teszik az ünnepet. A Harlekinben sok zenés darabot játszunk, színészeink nem csupán lelkes, de képzett muzsikusok is, ezért arra kértük őket, osszák meg velünk legkedvesebb karácsonyi zenéiket. Kerüljünk együtt ünnepi hangulatba!

Bábinszki Ágnes

Mindig is imádtam a filmeket, s a betétdalok kissé kényszeres jegyzője vagyok. Ezt a művet is a számomra fontos Karácsonyi ének című kisregény filmadaptációjában hallottam először, és azóta a megismert rengeteg feldolgozásából ez az egyik karácsonyi kedvencem.

Bencze Mónika

Sok kedvelt karácsonyi dal van ami tetszik, ebben inkább a klip fogott meg.Fiatalabbként volt egy nagy baráti társaságunk amit Kicsiny csapatunknak neveztünk el.😁 Minden évben elmentünk együtt nyaralni a Balatonra. Ez a dal kis csapatunkra emlékeztet. Azóta kissé szétszóródtunk, mindenkinek vagy családja lett, vagy elköltözött, ám mindig is megmarad az a megvalósítható álmom, hogy egyszer egy karácsonyt így fogunk vidámságban,szeretetben, a barátokkal eltölteni immáron a kibővült tagokkal, a gyermekeinkkel.

Herein János

Igazából nem csak karácsonykor hallgatom szívesen ezt a dalt. Az év minden napját jó úgy kezdeni, hogy pozitívra hangoljuk magunkat, örülünk a napnak, amit kaptunk. Igyekszem mindig így hozzáállni a feladatokhoz, és természetesen az engem körülvevő emberekhez is. 🙂 Különösen jó ez a dal arra, hogy észrevegyük a hétköznapi helyzetekben rejlő szépséget, és azt, hogy a legátlagosabb este is pikk-pakk ünnepségé változhat általunk.

Mészáros Pancsa

Kifejezetten kedvenc karácsonyi dalom nincs. Azonban pár évvel ezelőtt alakult egy karácsonyi kórus, amibe én is bekerültem. Az ünnep közeledtével választottunk egy napot, amikor Budapest különböző pontjain, terein vagy villamosra szállva a cappella elénekeltünk néhány karácsonyi dalt. Nagyon szerettem ezeket az alkalmakat és a dalokat is, amiket megtanultunk. Az egyik legkedvesebb számomra a Silent nightNagy öröm volt idén a Harlekin kórussal fellépni hasonló műsorral, ahol szintén énekelhettük ezt a dalt kicsit más feldolgozásban.

Soó Gyöngyvér

Nekem ez a zene a karácsony. Mivel ez véletlenül sem karácsonyi zene, jár hozzá egy kis magyarázat. Egy pár évvel ezelőtt a szüleimmel töltöttem a karácsonyt. Gyermekkorom óta nem volt ilyen karácsonyom. Semmi extra, borsófőzelék (mert mi azt szeretjük) egy két faág fa alakúra celluxozva a falra. Mert miért is vennénk fát, hiszen nincs már gyerek a családban. És egész este Bruce Springsteent hallgattunk. Ettünk, ittunk, táncoltunk. Együtt voltunk. Szóval… ez a zene nekem mindig eszembe fogja juttatni azt a karácsonyt. A karácsonyt.

Sóvári Csaba Olivér

Egyszer régen a TV-ben hallottam meg ezt a dalt, és szinte azonnal befészkelte magát az agyamba. A karácsony az egyik kedvenc ünnepem, és valamiért nekem hóval az igazi, mindig bízom benne, hogy ez a dal majd megidézi. Idén is himnuszomként fogom hallgatni.

Szabados Böbe

A karácsonyban én a legapróbb részleteket szeretem: a karácsonyi filmeket, a fényeket, a forralt bort, a forró csokit, a puha pokrócokat, a mamuszt, a plüssköntöst és a karácsonyfa illatát! (És karácsonykor nagyon várom a nyarat!)

Szilner Olivér

Ha karácsony, akkor Diótörő, de bármilyen nagyszerű is Csajkovszkij műve, számomra mindig a Szomor–Szurdi-féle musical marad A Diótörő. Változatos érzelmi hullámvasút nagyszerű nótákkal, amelyek közül egy vidámabbat választottam.

Szűcs Réka

A karácsony anyukám kedvenc ünnepe, így mindig nagy készülődés volt az ünnep körül. Együtt készülődtünk, díszítettünk, nagyon meghitt és szívemhez közeli ünnep lett. Mivel imádom a rajzfilmeket és a filmeket is, a mai napig úgy hangolódom erre a számomra kedves és gyerekkoromat idéző eseményre, hogy decembertől elkezdek karácsonyi meséket nézni. Ez a dal sok filmben és mesében felcsendül, így mindig megalapozza az ünnepi hangulatot.

Zádori Szilárd

Kedves ez a dal számomra, mert hiszek az új lehetőségek, a járatlan utak felfedezésének varázsában, abban, hogy mindent el tudunk érni, amit megálmodunk, ha szeretetet és bizalmat csomagolunk a karácsonyfa alá :D

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk – 2018-ban pedig még egyszer találkozhatunk a Diótörőn!