Március 9-én mutatjuk be a közkedvelt Kacor király című népmeséből készülő előadást, amelyre óvodásokat és kisiskolásokat várunk.

Volt egyszer egy macska, akinek mézes-mázas szavakat suttogott fülébe a félelem. Azt monda neki, hogy idefigyelj! Gyáva vagy? Hát hazudj. Lusta vagy? Hát hazudj. Gyenge vagy? Hát az se baj, hazudd erősnek magad, és félni fog tőled mindenki! Híreszteld el, hogy te vagy a titokzatos Kacor király! A macska pedig lefeküdt aludni, s mire felébredt, minden állat rettegett tőle. Szegények nem tudták, hogy valójában nem Kacor király uralkodik rajtuk, hanem a félelem, ami, mi persze tudjuk, mindig legyőzhető.

Minden szülő és gyermek számára ismerős helyzet, amikor egy apró probléma, egy teljesen hétköznapi esemény, kis sértődés vagy kudarc világgá menésre készteti a gyermeket. A játék tere egy barátságos, titkokkal és rejtett zugokkal teli gyerekszoba, ide megy főhősünk “világgá”, és veszi elő a Kacor királlyá alakuló macskabábot. Majd képzelt játszótársak, róka, nyuszi, medve érkeznek, és általuk, a bohóctréfákkal teli játék segítségével dolgozza fel az eseményeket, és szabadul meg a félelmektől.

A darab írója és az előadás rendezője Szabó Attila, a látványt Miareczky Edit tervezte, a zeneszerző Rozs Tamás. A címszerepet Szilner Olivér alakítja, mellette Bábinszki Ágnes, Herein János és Szabados Böbét láthatja a közönség.

Részletes információ az előadásról játszási időpontokkal és jegyvásárlási lehetőséggel itt található