Kecskeméten rendezik a Magyarországi Bábszínházak 14. Találkozóját. A bábos szakma legnagyobb rendezvényén a Harlekin Bábszínház egy kisiskolásoknak készült produkcióval, a Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi című előadással vesz részt, amelyet október 5-én láthat a közönség.

Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi történetét már sokféleképpen megírták. A tündér és az ifjú királyfi szerelme ősidők óta foglalkoztatja az emberiség képzeletét. Egymásé lehet-e a tündér lány és a földi ember? Nem könnyű ez az
út, tele van buktatókkal, kétségbeeséssel, de humorral és szeretettel is. Az igaz szerelemért meg kell küzdeni, mint mindig, de ha a két fiatal egymásnak teremtődött, akkor semmi sem lehetetlen…

A mesét Gimesi Dóra írta bábszínpadra, a látványt Grosschmid Erik tervezte, a zeneszerző Takács Dániel volt. Az elaődást, amelynek bemutatója 2017. február 26-án volt, Veres András rendezte. A címszerepeket Mészáros Pancsa és Sóvári Csaba alakítják, mellettük Szűcs Réka, Szilner Olivér és Zádori Szilárd látható.

Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi meséjét az idei évadban az egri kisiskolások is láthatják, a 6-10 éveseknek ajánlott előadás szerepel Junior bérletünkben.

Részletes információ az előadásról itt olvasható.