Az egri Harlekin Bábszínház idei első nagyszínpadi bemutatója a Diótörő és a patkányok. A jól ismert Csajkovszkij-muzsikára készülő bábmusical folytatja A dzsungel könyvével és a Pán Péterrel megkezdett, a magyarországi bábszínházakban egyedülálló törekvést, amely a zene és a báb kapcsolatát vizsgálja. A hat éves kortól ajánlott előadást Éry-Kovács András rendezi, a szakmai bemutató november 17-én szombaton délután 3 órakor lesz.

A Diótörő az egyik legnépszerűbb karácsonyi történet, a Harlekin Bábszínház pedig kiemelten fontosnak tartja, hogy a klasszikus mesék friss adaptációit állítsa színpadra. A Csajkovszkij életművének leghíresebb dallamaira épülő zenés mesejátékban karácsony estéjén, a szeretet legszentebb ünnepén, éppen a szeretet hiánya okozza a legfájdalmasabb csalódásokat. De felbukkan a herceg, az elvarázsolt kis diótörő fabáb, és szédületes kalandok során vezet végig az önmegvalósítás útján.

Éry-Kovács András maga írta színpadra E. T. A. Hoffmann meséje alapján a mesét, ő válogatta az előadásban elhangzó Csajkovszkij-dallamokat és alakította ki a bábmusical zenedramaturgiáját. Ebben zenei munkatársként Zádori Szilárd, a társulat kitűnő bábművésze segítette, aki zenetanári képesítéssel is rendelkezik. A Harlekin bábszínházi Diótörő látványvilágát Csonka Erzsébet, az igazgató-rendező állandó tervező munkatársa álmodta meg, a koreográfiát Topolánszky Tamás, a GG Tánc Eger vezetője készítette.

A kisiskolásoknak szóló előadásban a társulat tagjai, Bábinszki Ágnes, Bencze Mónika, Herein János, Mészáros Pancsa, Sóvári Csaba Olivér, Szabados Böbe, Szilner Olivér, Szűcs Réka és Zádori Szilárd mellett gyerekszereplők, Koós Kincső és Lászlófi Glória, Antal Csanád és Bozsik Dávid, valamint Harangozó Álmos és László Bence láthatók.

Részletes információ az előadásról – játszási időpontokkal és jegyvásárlási lehetőséggel – itt található