Fontos számunkra a nézők visszajelzése és a pedagógusok kérése, ezért következő bemutatónk az elmúlt évad végi kívánságlistán a legtöbb szavazatot kapott ismert és közkedvelt Grimm-meséből készül.

“Négy öreg háziállat – a kutya, a macska, a szamár és a kakas – fölöslegessé válik, így hát útra kelnek, hogy fölcsapjanak zenésznek. Útközben rábukkannak az erdei zsiványok házára, és nagy bátran kizavarják őket onnan. Dióhéjban ez volna a brémai muzsikusok meséje, én pedig most ezt a történetet szeretném újramesélni. Az én mesémben a kutya és a macska két zenebohóc, akik nagy galibát okoznak, és elbocsátják őket a cirkuszból. Találkoznak a lelkes és nagyszájú szamárral, aki rábeszéli őket, hogy kerekedjenek föl Brémába, és álljanak be muzsikusnak. Az útjuk egy sötét erdőn vezet keresztül, ahol veszedelmes zsiványok élnek. Minden olyan lesz, mint az eredeti mesében, és mégis minden egy kicsit más. Úgy szeretném újramesélni a brémai muzsikusok kalandjait, hogy a végén mindegyik állat külön-külön is a jó barátunkká váljon” – vezet be bennünket az előadás világába Halasi Dániel rendező, aki Keresztesi József íróval, Bodonyi Panni látványtervezővel  és Borosi Gábor zeneszerzővel, valamint a Harlekin színészeivel, Bábinszki Ágnessel, Herein Jánossal, Mészáros Pancsával, Sóvári Csaba Olivérrel és Zádori Szilárddal szövetkezett arra, hogy a klasszikus Grimm-mese a legfiatalabb generációk számára is élményt jelentsen.

Az előadás bemutatói április 27-én és 28-án lesznek. A további előadás-időpontok (jegyvásárlási lehetőséggel) itt találhatók.