November 10-én mutatjuk be a Lázár Ervin közkedvelt meseregényéből készült előadást.

Lázár Ervin kétségtelenül a magyar meseirodalom legjelentősebb alakja. Történetei időtállóak, hőseit mindenki jól ismeri. Különös, költői szófordulatai, burjánzó meseszövése életkortól függetlenül meg tudják szólítani az olvasót. Aki Lázár Ervin meséivel találkozik, lélekben, szellemben egyaránt gazdagabb lesz.

A Szegény Dzsoni és Árnika talán a szerző legszebb meséje. Történet az odaadásról, hűségről, a feltétlen bizalomról és a segíteni akarásról. A két főhősön ülő átok –egyiküknek örökké kacsa képében kell vándorolnia – csak megedzi szerelmüket és kitartásukat. Vajon sikerül megtörniük ezt az átkot? Ők mindenesetre mindent megtesznek ezért. Útjuk során sok különös, mókás, néha veszélyes kalandot élnek át, furcsábbnál furcsább teremtényekkel találkoznak. Talán még a hétfejű tündérhez is sikerül eljutniuk….

Az előadás a kortárs bábszínház eszközeivel, sok zenével és rengeteg szeretettel varázsolja elénk ezt az örökérvényű mesét, amitől mi is jobbak lehetünk egy kicsit.

A produkciót a Harlekin Bábszínházba visszatérő Veres András rendezte, a bábokat Grosschmid Erik tervezte, Lázár Ervin meseregénye alapján a színpadi adaptációt készítette Nagy Orsolya. Az előadást Bábinszki ÁgnesHerein János, Soó Gyöngyvér, Szilner Olivér és Szűcs Réka játsszák. Az előadás játszási időpontjai itt érhetők el.