Az élő mesemondás varázsa megismételhetetlen. A gyermekek szívesen hallgatják a mesét, azok megnyugtató, feszültségoldó hatása és tanulságai is sokkal inkább érvényesülnek a személyesség miatt. A Mesekönyvszínházban ezt a különleges hatást segítik a történetet illusztráló képek és az élő zenei kíséret.

Az Eger Advent rendezvénysorozaton a Harlekin Bábszínház művészeitől különleges előadásban, a régi képmutogatók hagyományát felidézve három mesét ismerhetnek meg a látogatók. December 1-jén a Csizmás kandúr történetét ismerhetik meg a látogatók, december 8-án a Holle anyót, a közkedvelt Grimm-mesét játsszuk el. December 15-i mesénk, a Fenyőlegenda egy sebesült madárkáról szól, aki a dermesztően hideg téli erdőben hiába keres magának menedéket. A kétségbeesett kis állatot azonban megmenti a fenyőfa.

A Jégpalotában 11 órától várjuk az egri családokat. A Mesekönyvszínház után pedig rázendít a Mesebanda: a Harlekin Bábszínház művészeiből álló együttes a színház legnépszerűbb előadások legnagyobb slágereit adja elő. A koncertről természetesen bábok sem hiányzanak.