A Bartók Plusz Operafesztivál a hivatalos főprogram mellett szabadtéri produkciókkal, köztük a Kocsonya Mihály házassága című előadással várja városszerte a Miskolcra látogatókat június 14–23. között. 

Művészeti elképzeléseihez híven a Bartók Plusz nem csak a kőszínház falai között, hanem szabadtéri programjain is megnyitja a komolyzene műfaji határait. A fesztivál idején a miskolci belváros utcáin és terein késő estig tartó zenei és zenés színházi előadások tartalmas szórakozást kínál a közönségnek.

A Szent István téri szabadtéri nagyszínpad a könnyedebb hangulatú operák, a komolyzene és a kortárs táncművészet barátait várja egy-egy formabontó előadással. Itt látható június 22-én 22 órai kezdettel Kósa György operájából, a Kocsonya Mihály házasságából készült operánk, amelyet Éry-Kovács András rendezett. Az egy felvonásos vígopera a XVIII. századi iskolai színjátszás egyik remekművéből született. A népzenei ihletettségű darab izgalmas bábtechnikai megoldásával új jelentésrétegeket kap a történet: a szereplők saját alakjukban is megjelennek, de arcukat különös maszkok mögé rejtik.

Az előadás szereplői: Kőrösi András m. v., Nagy Szilvia m. v., Nánási Ágnes, Herein János, Szilner Olivér, Sóvári Csaba Olivér, Zádori Szilárd. A bábokat és a díszletet Csonka Erzsébet tervezte. Az előadást Szabó Sipos Máté vezényli.