Orosz Melinda

pedagógiai munkatárs

Mi volt a kedvenc meséd gyerekkorodban?

Több is volt. Szerettem a magyar népmeséket, az Andersen mesék édesbús atmoszférája a mai napig megborzongtat. És nem hagyhatom ki a Bubó doktort, Romhányi zseniális rímeivel!

Ki az a mesehős, akihez hasonlítani szeretnél?

Mézga Aladár. Éjszakánként új dimenziókat és új világokat felfedezni a sajátgyártású űrhajómmal! Kell ennél jobb?

Ki az a múltbeli történelmi személyiség, akinek a bőrébe belebújnál egy napra?

Szendrey Júlia, mikor még Petőfi felesége volt. Elementáris erejű lehetett két ilyen zseniális és különc ember szenvedélye a hazaszeretet és a szabadság oltárán. Szívesen feltűztem volna a kokárdát Petőfi zakójának hajtókájára, és nem utolsó sorban szívesen fordítottam volna le, Andersen rendíthetetlen ólomkatonáját elsőként magyarra.

Mi lehettél előző életedben?

Valószínűleg valamilyen kis roval lehettem, talán tücsök, mert szörnyen félek a madaraktól, pedig csodálom őket.

Kecskeméten születtem 1977-ben, oda jártam gimnáziumba is. 2003-ban színészként végeztem a budapesti Shakespeare Akadémián. Ezt követően a Negyednégy Színház tagjaként sokat szerepeltem országszerte és külföldön (Prága, Nagyszeben, Nyitra). Szikronszínész képesítést szereztem Varga T. Józsefnél. Szinkronszerepeket vállaltam a budapesti Filmhatár Stúdióban. 2013-ban elvégeztem a Pécsi Egyetem Szabad bölcsész filozófiai szakát. A Noir Színhá Színház tagja voltam 2008-2015-ig, utána szabadúszóként tevékenykedtem, majd beiratkoztam a gödöllői Szent István Egyetem HR tanácsadó mesterszakára. Jelenleg a Harlekin Bábszínház – Mesepont pedagógiai munkatársa vagyok. Vagy egy kislányom és egy kisfiam.